Natura i Sons. 2a edició

Natura i Sons és un projecte biocèntric que s’inicia a principis de l’any 2010 amb el propòsit de retrobar la pròpia naturalesa sensitiva i vibracional. Els treballs es desenvolupen a la natura per afavorir l’escolta de dintre i fora d’un, en perfecta ressonància amb la vida.

Treballem en grup per ser aquest la matriu generadora de vida capaç de concentrar un potencial major que la suma de totes les parts. Rolando Toro, el creador del Sistema Biodansa, diu que l’energia biològica del grup «comprén la unitat i l’hormonia de tot organisme,… reflexant i projectant emocions, desitjos i sensacions físiques de gran intensitat, produint-se una percepció més essencial de les persones i una nova forma d’identifiacr-se». 

Com tot treball biocèntric, la proposta és vivencial per què la vivència ens possibilita la profunda sensació de sentir-nos vius, connectats a la vida, renovant els vincles instintius i afectius que afavoreixen relacions més saludables amb mi mateix, amb l’altre i l’entorn.  No necessites saber ballar per què a Biodansa la dansa és el moviment natural ple de sentit i no té a veure amb patrons estètics, per això Biodansa és la «dansa de la vida».

by Art

L’organisme humà és una ressonància multivibracional com tot el que és viu. Cada òrgan, teixit, fluxe, ressona de tal forma que podriem dir que el nostre cos és una gran simfonia. Toro afegeix: «Escoltant dintre nostre, vivim totes les formes musicals, els cors arcaics de l’home primitiu, els tambors d’alerta, els càntics de cel·lebració, el xiuxiueig de les veus ocultes, el refilet de la tendress, el contrapunt de l’obstinació, els rèquiems de la nit i els allegros de l’albada».

Molts han estat els pensadors que han percebut aquesta realitat musical, la divinitat de Shiva o Deu de la dansa i la transformació, Orfeo a Grècia amansint les bèsties, Pitàgores vinculant els sons que l’home produeix amb relacions astronòmiques de la terra, el sol i els astres, les teories del Camp Unificat d’Einstein, el concepte d’homeostasi de Bernard, els ritmes biològics de Fisher, i tants altres estudiosos que apunten a la re-ssonància (repercusió, difusió) amb l’univers com una Totalitat Sinfònica, l’Harmonía còsmica.

Encara hi ha cultures que conserven la tradició musical connectada amb l’essència de la persona, vinculant-la a la vida, a la comunitat i a la germanor amb la natura. Els dagara, poble de l’Àfrica Occidiental, quan la parella decideix tenir un fill, home i dona marxen junts lluny del poblat per trobar la cançó del seu bebé. Quan la troben, li cantan al seu fillet per què no es perdi en el camí del retorn al ventre matern; ensenyen la cançó als membres de la tribu per què li cantin en els moments més importants de la seva vida con ara el seu naixement, quan plora desconsolat, als ritus d’iniciació i de pas, quan es compromet amb parella, quan es perd,… És la manera que te la comunitat de tenir cura dels seus, formulan sons que ressonan en l’espai/temps recordant-nos qui som en la vida.

El diumenge 20 de març de 10:30 a 14h. et proposem trobar-nos per escoltar els sons de natura i humanitat anunciant temps de fertilitat i abundància, temps de primavera.

Porta calçat i roba còmode per caminar i estar a la natura.
Aportació econòmica 15€ -Nens i adolescents fins a 15a gratis.
Confirma la teva assistència.
+info: sheroqua@hotmail.com – 649 085 439

El lloc de trobada és entre Castellar del Vallès i Sentmenat. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.