Les emocions han estat des del seu origen remot, les responsables de l’evolució de l’ésser humà. Gràcies a elles, varem passar de l’anomena’t cervell reptilià, al cervell mamífer, fins al cervell dels primats, fent possible el desenvolupament de la raó i la intel·ligència superior dels homínids.
Aquesta evolució ha permès viure en estructures socials cada cop més complexes que ens han portat a una societat absurda, segregada i buida, lluny del significat de la vida per sí mateixa. S’ha prioritzat la raó fins al punt d’oblidar que l’ésser humà és essencialment afectiu i social.
La intel·ligència afectiva, sense ser un tipus especial d’intel·ligència, como la motora, l’espaial, la semàntica, l’emocional, la social,…), és la font comú de totes elles: l’Afectivitat.
L’afectivitat organitza la percepció, va demostrar Ames en les seves investigacions sobre l’aprenentatge i la percepció, determinant que la qualitat de la intel·ligència s’organitza de la font afectiva. En les escoles, centres, institucions, organitzacions i en el propi sistema educatiu i social, no es contempla l’essència de l’ésser humà. Això fa que les dissociacions afectiu-motores siguin cada cop més emergents.
Educar des de la vivència afectiva és nodrir-nos de la font mateixa de la vida. Et proposo recordar (del llatí re cordare, tornar a passar pel cor), els efectes que genera un ambient enriquit i protegit on la música, el moviment i la vivència grupal ens connecten amb la plenitud de sentir-nos vius. De quina manera?- Ens els Tallers d’estiu per a professionals de l’educació, la salut i l’acció social que tenen com a títol EDUCACIÓ AFECTIVA. La vivència de nodrir-nos i nodrir.
QUÈ ÉS L’EDUCACIÓ AFECTIVA?
L’educació afectiva és una proposta de treball vivencial fonamentat en l’Educació Biocèntrica i el Sistema Biodansa, que tenen com a principi comú el respecte a la vida o principi biocèntric.
La seva base metodològica és la vivència que actua directament sobre la intel·ligència afectiva resignificant-la.
QUINS SON ELS OBJECTIUS D’AQUESTS TALLERS?
L’objectiu d’aquests tallers és proporcionar als professionals de la salut, l’educació i l’acció social, un espai on nodrir-se i nodrir des d’una perspectiva holística que els permeti incorporar en la seva vida personal i laboral, eines i recursos per:
- Recuperar el joc i l’expressió creativa
- Revaloritzar la vida i celebrar-la en un espai de creació comú.
- Resignificar la solidaritat com a vincles de comunicació afectiva.
- Potenciar la sensació de pertinença a la vida.
- Experimentar el sentit crític com a font d’intercanvi i creixement comunitari.
- Recordar el potencial trascendent de l’ésser humà
Aquest tallers es realitzaran:
Dies: divendres 1 d’octubre del 2010
Horari: de 18,30 a 21,30h
Lloc: Espai Nuïtat, Arbúcies
Preu: 20€
+info: Teresa 649 085 439 – email: sheroqua@hotmail.com
Necessari portar roba còmoda.