Cursos

Habitar en mi. Taller d’educació biocèntrica

Taller d’Educació Biocèntrica. Habitar en mi

Diumenge 3 de març de 17 a 20h.  Espai Berkana – carrer Vidriol, 7 -Barcelona (aprop de Sans Estació)

Habitar té un component de construir: ocupar, residir, habitar, viure, necessita tot un procés de creació i recreació on construir l’hàbitat que niï, viure al món. Construir per viure no és només ocupar espais i omplir-los de coses, objectes, estris, records. Viure en el món és més senzill, més humil, més profund, una empremta niar.

reflejo-en-el-agua-2066533.jpeg

Habitar és també construir-nos, recrear espais interns d’escolta on re-conèixer sons de vida, pulsacions de ritme, aromes de pell, estrelles en la mirada, tacte vellutat de roses, plaer de prats, i sobre tot «ser en el món «.

Habitar és viatjar pel territori reconeixent i recorrent, desplaçant i demorant. Contemplant i perdent-se en el temps.
Habitar és conviure, relacionar-se amb les parts i el tot, sentir les comunitats que ens poblen, acceptar les diferències, integrar-les.

Habitar és viure quan la vida està dins i fora evolucionant, submergida en l’autocreació.

Habitar és celebrar que estem vives, honorar el cos, el meu, el teu, el gran cos Gaia.
Habitar en mi és tot això des de dins cap a fora, des de fora a dins.

Objectius específics

Vivenciar la corporeïtat (consciència de ser i estar) i les seves múltiples dimensions. Les relacions, interaccions. Visió sistèmica de la corporeïtat. Integració de la sacra-litat de la vida. Amplificar la consciència del concepte «habitar».

Metodologia de treball

L’educació biocèntrica proporciona un espai de diàleg vivencial on la paraula és expressió, vivència que ressona en el nostre habitacle corporal configurant el nostre espai interior i la manera de mostrar-nos al món. Les eines que utilitza l’educació biocèntrica estan basades en la vivència ontològica i epistemològica de: l’educació popular de Paulo Freire, la teoria de la complexitat d’Edgar Morín, la intelegencia afectiva de Rolando Toro, la biologia de l’amor de Humberto Maturana i la metología reflexiu-dialògica-vivencial (MDV). Com a element integrador del procés constructiu, utilitza el sistema Biodansa per possibilitar l’experiència profunda de sentir-nos vives mitjançant propostes en grup que potencien el benestar, la salut i la integració saludable del procés reflexiu.

Facilita el taller
Teresa Vázquez, facilitadora titulada del Sistema Biodanza Rolando Toro i Educació biocèntrica per la International Biocentric Foundation (IBF), col · legiada núm BAR0823. Màster de Neurociència aplicada i Biodansa aquatica. Escriptora. Artesana Teixidora.
Preu: 20€ – Si alguna persona anhela fer el taller i la seva situació econòmica no s’ho permet, podem parlar-ne.

Inscripcions a tevazte@gmail.com –  tel de contacte. 649.085.439       www.universbiocentric.wordpress.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.