Cursos

Laboratori d’art. Metodologia Biocèntrica

Introducció

Què fa diferents i únics a actrius, músics, ballarines, cantants… interprets? La excel·lència de la interpretació, l’autenticitat del que expressem, la veracitat del que es transmet. L’èsser humà en la vida.

Aprofondir en cada personatge, navegar en les seves aigues i habitar la seva pell és un art que s’exercita amb la vivència. La metodologia Biocèntrica és l’art de vivenciar per això utilitzem la música, el moviment, l’argila, la pintura, la dansa, el teatre, la prosa, el cant, la poesia, i l’art-identitat que faciliten l’expressió del ser creatiu.

La vivència és individual i col·lectiva per què el grup és el continent afectiu que possibilita l’experiència comunitària i el mirall on poder trobar-nos.

Objectius

  • Creació grupal dels personatges.
  • L’observador en el procés creatiu.
  • El sentit crític.
  • L’art-identitat.
  • L’excel·lència en la interpretació.
  • La vivència: sentir-se viu.

Metodologia

A partir d’una paraula generadora, anirem seguint els fils que ens condueixen a la creació i recreació d’una obra d’art dins de la vivència col·lectiva: personatges, elecció del llenguatge a utilitzar, posada en escena, títol, presentació, representació, crítica.

Utilitzarem diferents tècniques d’expressió per tal d’explorar múltiples possibilitats creatives. Jugarem amb els contes i obres clàssiques recreant-les i canviant les respostes dels personatges i el fil de l’obra, reinventarem el llenguatge per descobrir noves maneres de comunicar.

El prinicipi biocèntric postula que la vida està sempre al centre de tot. La vida és art. L’art al servei de la vida. Viure l’art de ser al món.

Facilitació – Teresa Vázquez, professora diplomada del Sistema Biodansa Rolando Toro, per la International Biocnetric Foundation (IBF). Terapeuta Transpersonal especialitat en acompanyament al dól i violència de gènere. Màster en Neurociència aplicada. Post-grau Biodansa Aquàtica. Coordinadora escènica de la Cia Transform’art.

Dilluns de 11.30 a 13.30h – La Jaima Art Comuna – carrer Jaquard, 46 – Sabadell – www.lajaimaartcomuna.blogspot.com

Inici del curs novembre 2012

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.